Balta Hanul Pescarilor – Targu Mures

Drum Targu Mures - Hanul Pescarilor

Drum Targu Mures - Hanul Pescarilor

Acces Balta Hanul Pescarilor

Balta pentru pescuit sportiv Hanul Pescarilor este situată la 3 km de ieşirea din Târgu Mureş în localitatea Sâncraiu de Mureş. Intrarea pe Strada Mureşului se face de la Strada Principală din localitate. Accesul se  poate realiza cu maşina în condiţii de siguranţă, drumul fiind pietruit  până la baltă. De asemenea se poate ajuge şi cu autobuzul cu Numarul 13 sau 15 .

Descriere  Balta Hanul Pescarilor

Povestea Hanului Pescarilor (Garofiţa)  începe în anul 1992 când s-au pus bazele Complexului Sportiv şi de Agrement Garofiţa.

Hanul Pescarilor

Hanul Pescarilor

În prezent Hanul Pescarilor dispune de doua lacuri (cca. 2ha luciu de apă) amenajate în scopul pescuitului sportiv, populate an de an cu crap, caras, amur şi crap chinezesc,  şi cu câteva exeplare de şalău şi somn pentru menţinerea calităţii apei. Se pot organiza deasemenea mese festive în incită sau chiar şi în aer liber.  Este interzis braconajul. Specii interzise pentru pescuit: Şalau, Somn, Crap chinezesc (fitofag). Aceştia vor fi eliberaţi imediat după prinderea lor. Puietul de Crap cantarind sub 500g se va elibera imediat dupa prindere.

Regulament Balta Hanul Pescarilor

Taxa:

 • 5 lei /undita
 • 40 lei / zi pescuit normal
 • 20 lei / zi pescuitul sportiv
 • abonament 6 partide de pescuit incluse - 200 lei.
 • abonament 9 partide de pescuit incluse - 300 lei.
 • abonament 12 partide de pescuit incluse - 400 lei.
 • abonament număr nelimitat de partide + invitat – 1200 lei.

Cantitate retinuta: nelimitata.

Nr undite / lansete: 3

Program pt pescuit:

 • 07:00 – 20:00 (partida de zi)
 • 20:00 – 07:00 (partida de noapte).
Balta Nereviziuita - 4 Stele

4 comentarii

 1. Angeliz
  miercuri, august 1, 2012 @ 11:45 AM

  La Mulţi Ani!cen privinţa tulupii de pescuit şi abonamentelor/tarifelor aş eencepe prin a enumera ce am eente2lnit pe alte bălţi pe care am pescuit:- catch and release (CR)- CR şi cu reţinere- numai cu abonament- cu abonament sau cu plata partidelor individuale- numai cu partide individualeAr mai fi şi bălţile unde, prinzi nu prinzi, ţi se se dă peşte de contravaloarea taxei de pescuit dar eu nu am pescuit pe astfel de bălţi şi cred că nu vrei să transformi Greaca-Cercani eentro astfel de baltă.Tarifele şi regulile pe balta ta ar trebui stabilite een funcţie de următorii factori (een urma unei evaluări realiste):- potenţialul actual al bălţii, ce se oferă pescarilor care pescuiesc pe această baltă, cum ar fi: populaţie piscicolă, condiţii de pescuit (ex. suprafaţa luciului de apa, ade2ncimi, structuri, substrat, calitatea standurilor de pescuit, personalul administrativ, alte beneficii/servicii oferite pescarilor), acces baltă (calitate drum şi distanţa Bucureşti-baltă)- bălţile cu care vrei să concurezi- strategia pe care ţi-ai stabilit-o pe termen mediu şi lung (ex. doreşti să eencurajezi CR sau reţinerea de peşte, vrei să ai mai mulţi pescari sportivi sau „bambinari”, vrei mai multe concursuri de anvergură pe Greaca-Cercani)cen privinţa tarifelor e clar că, pe de o parte, pescarii şi-ar dori tarife ce2t mai mici, ceea ce nu este posibil dacă noi, pescarii, dorim să pescuim een condiţii civilizate pe Greaca-Cercani şi, pe de altă parte, tu trebuie să faci profit, că să poţi investi een continuare een această baltă şi să nu fii nevoit să „tragi obloanele”.Ca să eenchei şi să vin cu ce2teva sugestii concrete, aş concluziona astfel:- să permiţi pescuitul ate2t een regim de CR, ce2t şi cu reţinere (ave2nd een vedere că urmează popularea cu 10t de crap 2-4kg)- să eencurajezi totuşi pescuitul CR venind cu un tarif atractiv pentru CR- să eencurajezi pescuitul pe bază de abonament (ca să „filtrezi” puţin pescarii), astfel eence2t cel care are abonament să plătească sensibil mai puţin pe 12 ore pentru CR şi pe kg de peşte reţinut dece2t cel care pescuieşte „la liber” (partide individuale)- să permiţi ca pe un stand de patru lansete să poată pescui doi pescari cu drepturi depline (fiecare cu ce2te două lansete), een acest mod vei avea mai mulţi oameni pe baltă (mă refer een special la cei cărora nu le place să vină singuri la pescuit şi la toţi care, astfel, ar suporta mai uşor jumătate din costuri).

 2. horia
  sâmbătă, iulie 20, 2013 @ 17:08 PM

  interesant! trebuie incercat! Dar nu va recomand sa mancati ceva preparat la acest Han..Pt ca bucatarii sant mai degraba apropiati (ca nivel de cultura …) cu cei din galati, constanta: folosesc unelte si miscari, si manevre, si idei MEDIEVALE! Cred ca mancarea facuta de ei este buna! Chiar fff buna! Dar felul in care o pregatesc … UFFF! Bucataria lor este prost iluminata, au doar 2 palete de scos pestele, carnea prajita, au doar UN cutit cu care taie carnea, pestele, legumele, … Nu stiu care e diferenta intre zarzavat si leguma! (“Ardelul” ba e zarzavat, ba e leguma!). In general , cred ca se mananca bine acolo, dar nu este un local elegant! 2 margarete sant prea multe pentru acest ..han al p[escarilor , din Tg Mures!

 3. horia
  sâmbătă, iulie 20, 2013 @ 17:14 PM

  Acum vad ca taxa pentru pescuit , ziua, este de 40 ron! E limpede ca e o taxa impusa de niste indivizi lacomi! Pe care nu ii deranjeaza faianta veche de 40 de ani ,din bucatarie, jegurile de unelte cu care fac de mancare.. Ei vor BANI!!! Sper sa-i ocoliti! Sa vedeti gratarul lor! … IOI!

 4. angela
  miercuri, aprilie 2, 2014 @ 10:53 AM

  Scump ! Cat priveste pestele… va las sa injurati voi mai departe

Lasă un comentariu


Detalii Balta

Evaluare Balta Hanul Pescarilor – Targu Mures

 • Nota Balti de Pescuit:
  4 Stele
 • Nota Utilizatorilor:
   Loading ...

Accesul catre Balta Hanul Pescarilor – Targu Mures

 • Localizare:
  Localitatea Targu Mures din judetul Mures la 3km
 • Acces Auto:
  Acces 4

Balta Hanul Pescarilor – Targu Mures

Noaptea Barca Tip Apa
Da Da Lac

Cantitatea de peste:
nelimitata

Specii de pesti intalnite:
, , , , ,

Taxa pentru balta este de 40 lei 0747279440, 0753641109
Balta a fost vizualizata de: 2932 de ori

Vremea in Mures

Bucuresti

aprilie 1, 2020, 11:33 pm Senin
Senin - 5°C
Presiunea: 102 mb
Umiditate: 45%
Vânt: 3 m/s ESE
Rafale de vânt: 3 m/s
Răsarit: 6:56
Apus: 19:43
Prognoza aprilie 1, 2020
Zi
Predominant înnourat
Predominant înnourat
8°C
Prognoza aprilie 2, 2020
Zi
Parţial însorit
Parţial însorit
12°C
Prognoza aprilie 3, 2020
Zi
Predominant înnourat
Predominant înnourat
16°C
 • Comunitate Pescari

2012 © Balti de Pescuit.ro | Balti de Pescuit | Despre BaltidePescuit.ro Astazi: 31 mai, 2012. Adresa ip: 3.233.239.102
Propune o Balta de pescuit