Carasul

Carasul

Poze cu specia: caras

Descriera carasului

Carasul (Carassius auratus) este cel mai cunoscut peste si cel mai des intalnit din Romania.   Carasul are lungimea intre 15 cm si 45 cm in cazuri exceptionale iar greutatea intre cateva sute de grame pana chiar si la 2-3 kg. Reproducerea carasului are loc in perioada primaverii, aprilie-iunie.

Aspectul carasului

Casasul este usor de recunoscut avand un trup inalt si cocosat cu bot mic si carn, buze subtiri fara mustati. Solzi sunt mari, dorsala lunga si coada usor lobata. Coloratia este una cenusiu-argintie.

Modul de viata al carasului

Carasul este un peste care se adapteaza la orice mediu. Hrana sa este una foarte diversa incepand de la vegetatie pana la larve, moluste, crustacee pana chiar si icre. Din cauza apetitului sau pentru icrele altor specii de pestii este considerat daunator pentru poplatia piscicola. Crap si pastrav sunt unele din speciile cele mai afectate de acesta.

Pescuitul la caras

Carasul se poate pescui atat in apropierea malurilor cat si la apa adanca, in paropiera stufului si in zonele cu fund malos. Datorita hranei sale diversificate nada trebuie sa contina hrana vie (rame tocate, larve, virmusi), faina de peste, srot de floare soarelui, seminte de canepa, malai. In carlig se folosesc rame, virmusi, larve, cubulete de mamaliga chiar si cocoloase de paine.

Dimensiunea minima legala la pescuitul de caras

  • 15 cm

Balti unde puteti pescui aceasta specie de pesti:

Niciun comentariu

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu






Cauta Balti de Pescuit

2010 © Balti de Pescuit.ro | Balti de Pescuit | Despre BaltidePescuit.ro Astazi: 27 aprilie, 2010. Adresa ip: 54.80.87.166
Propune o Balta de pescuit