Crapul

Descrierea crapului

Crapul

Poze cu specia: crap

Crapul este o specie de peste foarte raspandita in Europa desi el este originar din Asia. In prezent nu exista continent pe care sa nu fie prezent. Crapul poate fi gasit in toate apele dulci de la noi din tara incepand cu Delta si rauri pana la lacurile de deal.

Aspectul crapului

Crapul are corp robust,cu solzi mari,  buze groase si mustati alungite. Culoare sa este cafenie cu solzi argintii. Crapul este un peste de talie mare. Astfel dimensiunea medie este intre 50 si 100 cm dar poate sa ajunga si la 150 cm, cu o greutate medie intre intre 6 si 20 de kg, iar in cazuri exceptionale ajunge la 45 de kg.  Durata de viata este lunga intre 15 si 20 de ani.

Modul de viata al crapului

Crapul prefera apele adanci cu fund nisipos sau malos cu multa vegetatie si obstacole. Acesta ajunge la maturitate sexuala la 2,3 ani si apre ca perioada de reproducere lunile aprilie-mai.

Pescuitul la crap

Temperatura apei prefetara pentru hranire este de ~ 20 grade C. Astfel primavara si toamna sunt anotimpuri propice pentru pescuitul crapului. Crapul scurma fundul apei in cauta hranei in cautarea de larve, scoici, raci, melci si plante. Cand este mic meniul principal este format din larve si vegetatie. La maturitate consuma cantitati mari de raci, scoici, melci iar unde hrana nu este suficienta nu ezita sa consume pestisori mici si chiar broaste. Pentur a nadi pescarii folosesc diverse soritmente de nada compusa din grau, seminte de canepa, porumb, hrana vie (larve, rame, virmusi), faina de peste si diversi aditivi cu arome de vanilie, anason sau fructe. Pentru carlig este folosit porumbul dulce sau expandat, virmusi, rame si boilesuri.

Dimensiunea minim legala la pescuitul de crap

  • 35 cm

Balti unde puteti pescui aceasta specie de pesti:

Un comentariu

  1. Complex piscicol Sanpaul Arad « Bălți pescuit
    duminică, februarie 24, 2013 @ 20:13 PM

    [...] format din 3 balti separate una de alta (balta principala, balta a doua unde sunt exemplare mari de crap si balta a treia care este recomandata la rapitor). Peisajul este unul placut, pe malurile baltii [...]

Lasă un comentariu


Cauta Balti de Pescuit

2010 © Balti de Pescuit.ro | Balti de Pescuit | Despre BaltidePescuit.ro Astazi: 28 aprilie, 2010. Adresa ip: 35.168.111.191
Propune o Balta de pescuit