Salaul

Descrierea salaului

Salaul este raspandit in apele statatoare de ses si in Dunare, din care urca in cursul inferior al raurilor mari, coboara pana in Delta Dunarii, intrand si in lacurile litorale usor salmastre. Salaului ii plac apele limpezi, apele cu suvoaie domoale si vartejuri linistite, bazin. Denumirea stiintifica a salaului este stizostedion lucioperca.

Poze cu specia: Salau

Poze cu specia: Salau

Ascpectul salaului

Salaul re corpul fusiform, putin comprimat, acoperit de solzi mici; botul scurt, gura mare, terminala, inarmata cu dinti asezati in cate un rand pe fiecare falca si alti numerosi dinti pe cerul gurii. Salaul se recunoaste usor dupa dungile brune ce-i traverseaza spinarea cenusie, dupa aripioarele dorsale, aproape egale ca marime, stropite cu pete de culoarea dungilor de pe cap. In conditiile naturale de crestere, salaul atinge in apele noastre lungimi medii de 40-70 cm si 1-2 kg greutate.

Modul de viata al salaului

Salaul este peste de apa dulce, in primele stadii de viata se hraneste cu plancton. Catre sfarsitul primului an trece la viermi, larve de insecte si la pesti marunti. Adultii aduna de la fundul apei si de la suprafata raci si broaste, dar in special pestele marunt de feluri diferite.

Pescuitul la salau

Ataca din larg spre mal, la distante relativ mici de acesta, la cca. 5-6 m. Se recomanda pescuitul la twister, care este activ si necesita succesiuni de aruncari. La recuperare, se va incerca imitarea unei miscari cat mai reale a momelilor artificiale. Momelile vii trebuie lansate usor pentru a ajunge sub apa cat mai viguroase. Vara il gasim in locuri umbroase sau in zile ploioase si innorate. Salaul se pescuieste la: momeala artificiala(lingurita rotativa nr 4-6,linguri oscilante,voblere 7 cm-12 cm,twister); momeli vii (montura de pestisor viu).

Dimensiunea minima legala la pescuit de salau  este de:

  • 40 cm

Balti unde puteti pescui aceasta specie de pesti:

Niciun comentariu

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu


Cauta Balti de Pescuit

2012 © Balti de Pescuit.ro | Balti de Pescuit | Despre BaltidePescuit.ro Astazi: 31 mai, 2012. Adresa ip: 3.233.239.102
Propune o Balta de pescuit