Stiuca

Descrierea stiucii

Stiuca este un peste rapitor care prefera de apele statatoare, dulci si bogate in vegetatie. Denumire sa stiintifica este Esox lucius.

Aspectul stiucii

Stiuca

Poze cu specia: stiuca

Stiuca are un corp gros si cilindric s cu capul lung si bot de rata terminat dinti incrucisati si foarte ascutiti.Coloratiastiucii varieaza de la cenusiu la verzui si galben. Stiuca are o lungime medie cuprinsa intre 30cm si 120cm si o greutate intre 0.500g pana la 25kg.

Modul de viata al stiucii

Stiuca este intalnita atat in ape adanci cat si in apropierea stufului, zone bogate in vegetatie. Stiuca este un peste de rapitor care se hraneste cu  pestisori chiar si stiuci mai mici. Este cunoscut faptul ca stiucule ataca si propria specie. Stiuca mai este numita si ca “sanitarul baltilor” deoarece ataca exemplarele bolnave sau moarte.

Pescuitul la stiuca

Pescuitul stiucii este practicat tot timpul anului cu exceptia perioadei depunerii icrelor (februarie – aprilie). Rezultate exceptionale sunt atinse toamna tarziu, cand agresivitatea stiuci ajunge la apogeu. Stiuca este un peste de prada, cu depsebite calitati de a se strecura prin vegetatia deasa si de a ataca pestisorii neatenti. Datorita acestul lucru ea trebuie “cauta” in apropierea malurilor si a zonelor cu vegetatie deasa si  stuf.  Ca momeli pentur stiuca se pot folosi pestisori vii, oscilante, rotative, twistere si saduri. Pentru un asemenea stil de pescuit este necesara o lanseta flexibila cu o mulineta usoara si robusta. Ca fir se foloseste ori monofilament rezistent la abraziune ori fir textil terminat cu o struna de care este agatata momeala.

Dimensiunea minima legala la pescuitul de stiucia

 • 40 cm

Balti unde puteti pescui aceasta specie de pesti:

 1. Pike Challenge – Trofeul Super Pescar la stiuca Revista Super Pescar a anuntat recent printr-un comunicat oficial lansarea...

5 comentarii

 1. Vlad
  miercuri, mai 5, 2010 @ 14:53 PM

  frumos rau pescuitul la stiuca…vreo sugestie de locatie buna in jurul Bucuresitului?

 2. cristi jix
  joi, noiembrie 10, 2011 @ 19:24 PM

  daca vrei stiuca la greu incearca pe SEACA frate. crede-ma.

 3. Fagetady
  miercuri, mai 2, 2012 @ 18:14 PM

  Stiuca multă se ia si la Rotunda fratilor comuna Izvoarele in mehedinti

 4. GABRIEL
  marți, mai 14, 2013 @ 10:23 AM

  Multa minciuna -am vazut pe ,,sait..ca NUexista ,,stiuca,,in ,,PENINSULA IBERICA.Eu am pescuit stiuca mare aici in SPANIA-,,Castilla la Manchia,,-Extrema Dura-practic exista destula pe tot teritoriul SPANIEI,precum si in PORTUGALIA. Exista exemplare mari de peste 25kg. Salut toti pescarii ,,GABRIEL din ,,CIUDAD REAL,,

 5. EUGEN
  miercuri, septembrie 11, 2013 @ 18:33 PM

  Fagetady in 2013 ai fost la Rotunda??

Lasă un comentariu


Cauta Balti de Pescuit

2010 © Balti de Pescuit.ro | Balti de Pescuit | Despre BaltidePescuit.ro Astazi: 3 mai, 2010. Adresa ip: 3.233.239.102
Propune o Balta de pescuit